Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Урок з фінансової грамотності «Гривні – 25» у п’ятих класах

Ліцеїсти 5-9 класів дізнавалися про історію грошового обігу на українських землях, де і як виготовляють банкноти та монети в Україні, що робити зі зношеними банкнотами та як розпізнати підробку в межах уроку «Гривня – наш символ»
Вчителі вдало імплементували матеріал фінансової грамотності в зміст навчальної діяльності. Розглядаючи українську національну валюту, здобувачі освіти 5а класу на уроці математики звернули увагу не лише на номінал купюри, а й на зображення. Вони були приємно здивовані, що така цікава історія у картинках знаходиться у гаманці. Якщо обличчя видатних постатей школярі пригадали та впізнали, то для характеристики розташованих на зворотному боці зображень історико-архітектурних пам’яток України вони відновили знання з історії. Зробили висновок, що це невипадково, адже кожен із розміщених об’єктів має символічне значення та зв’язок із особистістю на лицьовому боці (вч.Кладій Н.О.).
У 5б класі учні переглянули відеофрагмент про те, яким шляхом прийшли «наші» гроші, без яких ми не можемо обійтися у житті. Самостійно виконували вправу «Магазин», де вибирали потрібні їм продукти для споживання на один день за вказаними цінами, а також у групах розгадували ребуси та знаходили номінали, які зараз присутні (вч.Жмур І.Д.).
Із версіями походженням українських грошей, особливостями виготовлення та обігу банкнот і монет України познайомилися учні 5в класу (вч.Дубина О.І.). Вони проаналізували елементи та ступені захисту банкнот, дізналися як утилізуються зношені банкноти і ін. Неабиякий інтерес викликало виконання анаграм, кросвордів, ребусів.
Ліцеїсти 5г класу мали можливість дізнатися про історію грошового обігу на українських землях, де і як виготовляють банкноти і монети України, а також що робити із зношеними та пошкодженими купюрами. Дуже зацікавив дітей процес перевірки банкнот на предмет справжності. Після теоретичного «підковування» вони взяли власні гроші і ретельно їх перевірили по всіх ознаках (вч. Романюк Г.М.).

Урок з фінансової грамотності «Гривні - 25» у п’ятих класах

Урок з фінансової грамотності «Гривні - 25» у п’ятих класах

Урок з фінансової грамотності «Гривні - 25» у п’ятих класах

Схожі публікації

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024#STEMвесна2024 Незвичайний урок англійської мови відбувся у 10в класі під орудою учительки Руслани Діковської з теми «Vertical Farming (Вертикальне фермерство)», під час якого учні, об’єднавшись

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 В рамках STEAM-тижня «We learn, explore, experiment. Equipment» здобувачі освіти 8-х класів працювали над проєктом «Моя Періодична система». Восьмикласники презентували власноруч створену ілюстровану

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 Принципи STEM-освіти успішно використовуються в математиці. Такий підхід до навчання розвиває логічне та математичне мислення, наукове розуміння сучасних освітній технологій у дітей. Сучасні