Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Урок з фінансової грамотності «Гривні – 25»

З метою формування фінансових навичок здобувачі освіти 6ав класів (вч.Беднарська С.В.) в рамках уроку математики розв’язували задачі на обчислення вартості товару, використовуючи грошові одиниці України.
З цікавістю опрацювали історію походження національної валюти, визначили найбільш ходові номінали. Використовуючи ознаки подільності, шестикласники прорахували як можна розрахуватися за покупку. В групах вирахували витрати на поїздку на море, для прогулянки парком, щоб зібратися до школи і проаналізували, чи діляться отримана числа на «2», «5», «10».
Юні історики з 6б класу опрацювали історію грошового обігу на українських землях, особливості грошової реформи 1996 року та готівкових грошей в Україні. Були приємно вражені «трьома походами» за гривнею, ступенями захисту банкнот. Розгадували анаграми, виділяли «зайвий» термін з переліку, створювали вигадані грошові одиниці (вч. Ігнатишин Н.В.).
Семикласники А класу мали можливість ознайомитися з історією виникнення гривні та знаками захищеності банкнот на уроці математики, самостійно їх перевіряли. У робочих групах учні виконували вправу, де потрібно було порахувати скільки грошей буде затрачено на відпочинок, покупку шкільного приладдя, на прогулянку парком (вч.Жмур І.Д.).
Історичну урок – подорож здійснили учні 7бв класів. Вони розв’язували тематичні анаграми, у яких зашифровані основні терміни та поняття, що стосуються формування фінансової системи в Україні. Складали власні ребуси і головоломки (вч.Ярмусь Г.Б.).

Урок з фінансової грамотності «Гривні - 25»

Урок з фінансової грамотності «Гривні - 25»

Схожі публікації

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024#STEMвесна2024 Незвичайний урок англійської мови відбувся у 10в класі під орудою учительки Руслани Діковської з теми «Vertical Farming (Вертикальне фермерство)», під час якого учні, об’єднавшись

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 В рамках STEAM-тижня «We learn, explore, experiment. Equipment» здобувачі освіти 8-х класів працювали над проєктом «Моя Періодична система». Восьмикласники презентували власноруч створену ілюстровану

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 Принципи STEM-освіти успішно використовуються в математиці. Такий підхід до навчання розвиває логічне та математичне мислення, наукове розуміння сучасних освітній технологій у дітей. Сучасні