Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

14.09.2011

Подорож до Пересопниці
Вже стало традицією для учнів нашого навчального закладу відвідувати цікаві історичні та культурні місця Рівненської та сусідніх областей. Цьогоріч відзначався 450 – річний ювілей української Першокниги – Пересопницького Євангелія. На честь цієї події у с. Пересопниця було відкрито музей Першокниги. Учні 5 – Б та 7 – В класів, разом з класними керівниками Бацюсь Р.І. та Водяною Л.В. відвідали «садибу», де можна було побачити реставровані господарські будівлі з дерева, які слугували житлом для українських поміщиків, їх челяді, а також підсобні приміщення для домашнього господарства.
Вразив учнів і зовнішній вигляд музею з його відкритими галереями. Слухаючи розповідь екскурсовода, з трепетом у душі підходили до головного експонату Історико – археологічного центру музею – копії Пересопницького Євангелія.
Екскурсія була пізнавальною та цікавою.

Схожі публікації

День вишиванки

#День_вишиванки у Радивилівському ліцеї №1 пройшов творчо, пізнавально, активно.

Всеукраїнський конкурс «Я – журналіст!»

15 травня 2024 року в Рівненській ОВА відбулося нагородження лауреатів XІV-го Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я – журналіст». Цьогоріч учасниками конкурсу стали 846 учнів