Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

STEMвесна2024

В рамках STEAM-тижня «We learn, explore, experiment. Equipment» здобувачі освіти 8-х класів працювали над проєктом «Моя Періодична система».
Восьмикласники презентували власноруч створену ілюстровану інтерактивну періодичну систему. Ліцеїсти довели, що Періодична система хімічних елементів Д. І. Менделєєва – це не просто каталог усіх відомих атомів, це – вікно у Всесвіт, що допомагає розширити розуміння навколишнього світу. Їхня таблиця пояснює на конкретних прикладах для чого потрібен кожен хімічний елемент. Грані кубика Блума стали помічниками для здобувачів освіти у визначені будови атома, складанні електронної формули елемента, QR-код дав можливість учням дізнатися більше інформації про хімічні елементи.
Проєкт мав продовження у однойменному STEM-квесті. Юні хіміки використовували онлайн-ресурси для розв’язування інтерактивні вправ, виконували пошукові завдання, розкривали таємниці загадкової таблиці. Здобувачі освіти мандрували містами та країнами, на честь яких названо хімічні елементи, шукали їх у віршованих рядках, дізнавалися про їх вміст у продуктах харчування, окреслювали роль у життєдіяльності людини тощо.
Для здобувачів освіти 2-Б класу, які навчаються за програмою МПП «Інтелект України», учитель хімії Ірина Савчук провела інтерактивне заняття, на якому юні хіміки побудували семиповерховий будиночок за структурою Періодичної системи.
Працюючи із кубиками Блума, другокласники збагатили свої знання про важливі хімічні елементи та заселили «мешканцями-елементами» (елементи І-А групи) перший під’їзд збудованого ними будинку.

Схожі публікації

День вишиванки

#День_вишиванки у Радивилівському ліцеї №1 пройшов творчо, пізнавально, активно.

Всеукраїнський конкурс «Я – журналіст!»

15 травня 2024 року в Рівненській ОВА відбулося нагородження лауреатів XІV-го Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я – журналіст». Цьогоріч учасниками конкурсу стали 846 учнів