Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Осінній вернісаж

З нагоди Всеукраїнського дня художника в Радивилівському НВК «Школа №1-гімназія» експонується виставка творчих робіт «Осінній вернісаж», підготовлена вчителями образотворчого мистецтва та юними художниками.
На виставці представлені живописні та графічні роботи Аліни та Ірини Бабич (10-А кл.), Шуст Ірини і Білецької Ольги (8-Б кл.) та Семенюк Яни (9-А кл.).
Юні майстри пензля готувалися до виставки заздалегідь, працюючи на пленері та малюючи ескізи і начерки своїх майбутніх робіт.
Різноманітні жанри та тематику у своїх творчих працях демонструють Аліна та Ірина Бабичі – пейзаж, натюрморти, побутові замальовки, силуетна графіка (14 робіт).Приємно, що юні художниці працюють на великому форматі (всі роботи формату А-2), вміло використовують для певних сюжетів відповідний колорит, надаючи перевагу теплим або холодним кольорам. Виразними є роботи «Натюрморт з квітами», «Осінні мотиви», «Дощовий день», «Вечір. Захід сонця», декоративні та силуетні графічні композиції.
Досить виразними є два чорно-білі портрети автора Семенюк Яни, виконані контрастними насиченими тонами.
Привертають увагу роботи великого розміру (формат А-1) «Подих моря» Білецької Ольги та «Літня симфонія» Шуст Ірини. Робота «Подих моря» виділяється локальними кольорами, вдалим контрастом кількох планів, доброю технікою.
У «Літній симфонії» Шуст Ірина сміливо і цікаво будує багатопланову композицію з багатьма сюжетними лініями, які взаємно переплітаючись, органічно утворюють одне ціле.
Тут ми бачимо і жанрові сценки збору першого урожаю та святкового відпочинку, і фрагменти рослинного та тваринного макросвіту, в центрі якого – ліричний портрет замріяної красуні у фантастичному, з чудових польових квітів, капелюшку.
Також необхідно відзначити, що юні художники школи приймають активну участь у різноманітних районних, обласних та всеукраїнських тематичних конкурсах і виставках дитячої художньої творчості, неодноразово здобуваючи призові місця і відзнаки. Так, на початку жовтня, учениця 9-В класу Круглик Марійка здобула перемогу в обласному турі Всеукраїнського конкурсу учнівської художньої творчості «Я хочу жити у якісному світі» у номінації «Плакат». Її робота «Надайте перевагу свіжим продуктам, овочам і фруктам!» у фінальному етапі конкурсу, який відбудеться в листопаді у Києві, представлятиме Рівненську область.
Без сумніву, яскрава та оригінальна виставка художніх робіт «Осінній салон» не залишить глядачів байдужими і сприятиме подальшому художньо-естетичному розвитку учнів школи.
Боярчук В.П., вчитель образотворчого мистецтва

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Схожі публікації

BRAMA – новий проєкт з кібезбезпеки

BRAMA – онлайн варта України. Новий проєкт з кібербезпеки спрямований на боротьбу з пропагандою, фейками та шахрайством в медіапросторі. Цілі проекту: Знищення російських осередків в

Мріємо та діємо

#PlayFest2024 #Мріємо_та_діємо Команда здобувачів освіти 4-х класів Радивилівського ліцею №1 зреалізувала справжній диво – проєкт “Щасливі лапки завдяки чуйним серцям”. Ця історія – не просто

“Єврофест -2024”

Віват, Фестиваль! Віват, Єврофест! Здобувачі освіти Радивилівського ліцею №1 – учасники ІV Всеукраїнського творчого фестивалю “Єврофест -2024” #Єврофест_2024 #Нова_формація #Освітній_Простір_Кіровоградщини #МАПО, #Позашкілля #ПозашкільнаОсвіта