Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Тиждень_початкової_школи

Сьогодні, 15 листопада, у Радивилівському ліцеї №1 – день «Мрійників-дослідників»!
Здобувачі освіти 1-4 класів відвідали інтерактивні дослідницькі лабораторії «Наука – це весело!».
У фізичній лабораторії (Кухарук Т.) ліцеїсти спостерігали, як вода піднімається вгору по капілярах, складали та випробовували електромагніти, надавали тілу електричного заряду за рахунок інших тіл, а ще за допомогою магніту досліджували властивості магнітного поля.
З використанням універсального індикаторного папірця юні хіміки (керівник Савчук І.П.) визначали pH середовище косметичних мийних засобів та продуктів харчування. Самостійно молодші школярі з підручних засобів виготовили простий ефективний пристрій для очищення води.
Захопилися діти й роботою біологічної лабораторії (Танащук В.А.), де виготовляли різнобарвні слайми. Крім цього юні дослідники спостерігали за ознаками хімічних явищ: виділення газу під час реакції оцту і соди, ефект – зміна кольору, смаку і запаху.
На уроці мистецтва разом із вчителем Шарун А.Ю учні 4 класів досліджували явища оптики. Діти із цікавістю та задоволенням дослідили рух ліній на папері та кут падіння світла і створили оптичну ілюзію ” Об’ємна рука”.
У географічній лабораторії (Дубина О.М ) на школярів чекали досліди із рідиною: переливання води із посудини в посудину, проколювання герметичного пакета із наповненням, зміна зображення при проходженні крізь воду. Школярі самі змогли поекспериментувати: гострими дерев’яними шпажками проколювали пакети із водою – і вода не виливалася!
Це справжній фокус! Ліцеїсти переконалися, що наука творить чудеса!
Учні 1 класів вчилися, розвивалися та майстрували разом із SТЕМ-грою «Вежа»: команди намагалися побудувати вежу із паперових стаканчиків за допомогою резинки та мотузок. А це не так легко, як видається з першого погляду! Така гра вимагає від учасників взаємодії, уміння домовлятися, брати на себе відповідальність, координувати рухи, бути уважними, керувати своїми діями.
SТЕМ – це круто і весело!

Схожі публікації

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024#STEMвесна2024 Незвичайний урок англійської мови відбувся у 10в класі під орудою учительки Руслани Діковської з теми «Vertical Farming (Вертикальне фермерство)», під час якого учні, об’єднавшись

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 В рамках STEAM-тижня «We learn, explore, experiment. Equipment» здобувачі освіти 8-х класів працювали над проєктом «Моя Періодична система». Восьмикласники презентували власноруч створену ілюстровану

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 Принципи STEM-освіти успішно використовуються в математиці. Такий підхід до навчання розвиває логічне та математичне мислення, наукове розуміння сучасних освітній технологій у дітей. Сучасні