Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Здоровим бути Здорово

З метою формування в учнів усвідомлення цінності власного життя, світогляду, спрямованого на здоровий спосіб життя, з 30 січня по 03 лютого 2023 року в ліцеї було організовано тиждень «За здоровий спосіб життя». Здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з матеріалами, які пропагують здоровий спосіб життя на інформаційному стенді «Здоровим бути – круто».
Протягом тижня з ліцеїстами 3-4 класів проведено гру-вікторину «Здоров’я – найцінніший скарб». Діти подорожували зі спортивними супергероями країною «Здоров’я», ознайомилися із правилами дотримання гігієни, склали та презентували свій розпорядок дня, доповнювали прислів’я, розгадували загадки. А допомогли справитися із завданнями маленькі відеоролики, які школярі переглядали за допомогою QR-кодів. Наприкінці вікторини юні ліцеїсти розучили руханку із песиком Патроном і поділились враженнями від подорожі.
До вихованців групи подовженого дня з корисними порадами в гості завітала «Леді Гігієна», яка запропонувала комплекс оздоровчих вправ та веселих розваг.
Інтерактивні ігри «Одягаємось по погоді» були пізнавальними та корисними для першокласників. Школярі у цікавій і доступній формі збагатили свої знання про те, як потрібно одягатись у кожну пору року для того, щоб бути здоровим. Вони складали логічну павутинку, виконували гімнастичні вправи, що подарувало їм гарний настрій та позитивні емоції.
П’ятикласники взяли участь у квест-грі «Здоровим будь!».
Виконуючи завдання на кожній станції, школярі збагатили свій життєвий досвід здорового способу життя, розвинули ораторські здібності та креативне мислення.
З метою формування вмінь та навичок, які допоможуть зробити вибір правильних варіантів поведінки підлітків, було організовано бесіду «Шкідливі звички та їх наслідки» для учнів 7-11-х класів. Разом з соціальним педагогом Володимиром Коханцем старшокласники визначали життєві цінності і моральні принципи особистості. Наведені педагогом приклади життєвих ситуацій, участь в тренінгових завданнях спонукали учнів до роздумів про найголовніші аспекти та цінності життя, вплив способу життя на його якість та здоров’я.
Здоров’я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров’я. Цікавим та захоплюючим для учнів 9-их класів було заняття з виготовлення натурального ароматизатора в домашніх умовах під назвою «Користуйся натуральним». Здобувачі освіти власноруч виготовили різні види натуральних ароматизаторів: сухий, аерозольний, твердий, рідкий з аромапаличками.
Учитель Захисту України Матюшок Наталія Степанівна провела з учнями 10-11 класів практичне заняття «Надання домедичної допомоги постраждалим». Дівчата удосконалили свої вміння зупинки кровотеч накладанням джгута, компресійної пов’язки, вчилися тампонувати рану.
Упродовж тижня учні 5-11 класів взяли участь у турнірі з настільного тенісу під гаслом «Спорт – це здоров’я, а здоровим бути модно!» З веселим та бадьорим настроєм учні демонстрували свою спортивну міць та спритність.
Перемогу у турнірі серед 5-6 класів здобули хлопці: І місце – Шостак Марк (6-В), ІІ місце – Мовчан Влад (6-А), ІІІ місце – Коханець Олександр (6-Б); дівчата: І місце -Волянюк Ірина (5-В), ІІ місце- Котик Соломія (6-А).
Переможці 7-8 класів: І місце – Середа Віталій (8-Б), ІІ місце – Музика Владислав (7-В), ІІІ місце – Стефанів Денис (8-В).
Серед 9 – 11 класів хлопці: І місце -Середа Давид (10-В), ІІ місце -Шостак Максим (11-А), ІІІ місце – Слонецький Ярослав (8-Б); дівчата І місце -Коханець Дарія (10-В), ІІ місце – Жмур Марія (9-Б).
Підсумком тижня стала товариська гра з волейболу «Учителі – ліцеїсти», де перемогу здобули вчителі.
Заходи, проведені в рамках тижня, допомогли учням усвідомити усю важливість дотримання здорового способу життя, розуміння відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я.

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово

Здоровим бути Здорово
Здоровим бути Здорово

Схожі публікації

Зарахування до 1 класу

Шановні батьки майбутніх першокласників! Радивилівський ліцей №1 розпочинає прийом документів для зарахування до першого класу:  заяву одного з батьків на ім’я директора закладу; свідоцтво про

Навички розрізнення факту від фейку

У сучасному цифровому світі, де інформація поширюється з неймовірною швидкістю, стають надзвичайно важливими. 9-12 квітня 2024 року в Радивилівському ліцеї №1 було організовано низку інформаційно- просвітницьких

БРАМА- онлайн варта України

Чому БРАМА? Брама – це ворота, які захищають від небезпеки та закривають нас від негативного впливу. В історії людства Брама виконувала найважливіші соціальні функції, одна