Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Україна – неподільна

Приємно, що історія України не забувається і передається молодому поколінню. Ланцюжок заходів до Дня Соборності України розпочали ліцеїсти 1-4 класів. Першокласники взяли участь в уроці єднання «Україна неподільна». А краще зрозуміти значення слова «соборність» маленьким школярикам допомогла притча про прутики, відтворивши зміст якої, діти зрозуміли, що сила українців – у єдності, спільній меті, ідеї. Першокласники, переглянувши відеоролик «Соборна Україна», збагатили скриньку знань про День Соборності, здійснили подорож «Патріотичними зупинками», створили карту Україну із символічних сердець, на яких вони висловлювали думку «Яка для мене Україна?». Наприкінці заходу діти утворили «живий ланцюг єдності» та виконали пісню «Ой, у лузі червона калина».
Урок єдності в другокласників розпочався із щоденних новин, які допомогли дізнатися про історію започаткування Дня Соборності. За допомогою пазлів діти розшифрували лексичне значення цього слова, а утворивши «живий ланцюг» єднання, відновили головну традицію цього дня. Дізнатися більше історичних фактів про Україну хлопчики та дівчатка змогли під час інтерактивного івенту «Патріотична біржа». Виконуючи завдання гри, ліцеїсти продемонстрували свої знання культури, традицій, історії рідної країни. За правильно виконанні завдання діти отримували символічні гроші «патріотики». Переможці івенту були нагороджені грамотами та патріотичними браслетиками.
Здобувачі освіти 3- х класів під час інформаційно-ігрової години «Патріоти своєї країни» розкрили суть поняття «соборність» за допомогою пазлів. Читаючи з другом рядки українських поетів, діти звернули увагу на прагнення до єдності у різні часи творення держави. Активну участь третьокласники продемонстрували у грі «Патріотична біржа». Під час гри, відкриваючи лоти, школярі виконували завдання, пов’язані з Україною, а за правильно виконані завдання отримували патріотичну валюту «патріоти». Наприкінці заходу третьокласники в подарунок отримали браслети «Юних українців» та усі разом заспівали гімн України.
Здобувачі освіти 4-х класів взяли участь у патріотичному лабіринті під назвою «Захід, схід – одна країна. Це соборна Україна». Розпочався захід хвилиною мовчання, під час якої ліцеїсти вшанували пам’ять українців, які відділи життя заради майбутнього нашої держави.
Об’єднавшись в групи за допомогою кубиків LEGO, школярі створили ланцюг єдності думок «Що для мене Україна», у якому висловили свої роздуми про значення України для кожного з них. Переглянувши відеоролик «Україна Соборна», дізнались історію виникнення свята, значення слова «соборність» та його синонімічний ряд.
Уміння працювати в команді четвертокласники продемонстрували у грі «Патріотичний лабіринт», під час якої виконували різноманітні завдання українознавчого характеру. Згуртованість та тісна співпраця кожної команди допомогла без перешкод впоратись із ребусами, розгадати ключове слово у кросворді, розшифрувати прислів’я, скласти пазли та дати правильну відповідь на запитання вікторини.
Українці знають, що їхня сила в єдності, тому фінальним акордом заходу було створення карти єдності, а також запис відеопривітання для однокласників, які у зв’язку із теперішніми подіями перебувають в інших країнах.
Здобувачі освіти впевнені у бажанні будувати Україну в рівноправній єдності всіх громадян, незалежно від національності, віри і переконань, і це саме те бажання, яке тече у жилах нових поколінь українців і обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Україна - неподільна

Схожі публікації

“Пліч-о-пліч”із спортивного орієнтування

#ПИШАЄМОСЬ_НАШИМИ_ТАЛАНОВИТИМИ__ЛІЦЕЇСТАМИ! #разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #skl Щиро вітаємо команду Радивилівського ліцею №1 із спортивного орієнтування – переможців ІІ етапу змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” під гаслом

Фестиваль учнівської творчості

#Фестиваль_учнівської_творчості_Весняний_зорепад_2024 День четвертий. Номінація “Кулінарне мистецтво” Презентація страв юними кулінарами 5-11 класів. естиваль