Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Привіт, Європо!!!

Ось і почались осінні канікули… Учні 11-х класів (кл.кер. Хмель В.Б., Жмур І.Д.) започаткували чудову традицію налагодження зв’язків не лише на просторах нашої Батьківщини, а й із закордонними державами. Ця подія стала можливою завдяки тому, що старшокласники мають сучасні біометричні паспорти, документи, що посвідчують особу людини за кордоном, і які не вимагають віз та довгострокового оформлення документів.
Всесвітня мережа Інтернет дозволяє самостійно знаходити недорогі та дуже цікаві тури перлинами Європи, країнами, які стали туристичними «мекками»: Чехією, Словаччиною, Німеччиною, Австрією, Польщею. Школярі скористалися такою нагодою і майнули туром вихідного дня до Угорщини та Австрії.
Безліч чудових міст розкинулося на берегах Блакитного Дунаю, але лише одне з них у всьому світі відоме як перлина – це Будапешт. Хоч місто зустріло мандрівників зливою і похмурою погодою, але це не забракувало отримати яскраві враження від подорожі. З висоти пташиного польоту це місто схоже на гігантський амфітеатр. По обох берегах річки постають перлини світової спадщини: Королівський палац і Середньовічний квартал, Будайська фортеця, знаменита церква Матяша, Рибацький бастіон, що привертає прекрасною панорамою на Дунай і протилежний берег, який відкривається з його тераси … Парламент, Площа Героїв, проспекти, замки … і це не все, що чекало учнів в Будапешті. У торговому центрі “Кампона” школярі повністю змогли поринути у світ шопінгу, а також побувати в океанаріумі-тропікаріумі. 8 величезних залів, де можна було зустріти безліч представників дикої і екзотичної природи! Кожен мав можливість побувати в тропічних джунглях, у величезному тунелі-акваріумі, де познайомився з морськими хижаками, тисячами маленьких риб і побачив всю красу кольорового коралового рифу!
Відень… Місто запашної кави, музики, вальсу і смачних штрудлів… Екскурсовод провів цікаву пішохідну екскурсію цим величним містом. Його стиль дуже пишний: білі коні, танцюючі під елегантну музику; багаті декорації пам’ятника імператриці Марії Терези, інтер’єри зовні строгих міських будинків, позолочена постать Іоганна Штрауса на могилі із зеленими деревами, чутлива музика, геометрична мозаїка орнаментальних полотен, повільна розмірена мелодія механічного годинника. Під час прогулянки “Легенди вишуканого Відня”, старшокласники пройшлися по непротоптаному туристичному маршруту та побачили інший Відень – середньовічний, величний, надихаючий. Старий єврейський квартал, найдавніша церква Святого Рупрехта, будинок Моцарта і, звичайно ж, «танцюючий годинник» Анкерур, від якого кожну годину лунає дивний за звучанням передзвін. Величне, привабливе і таємниче місто зачаровує гостей шармом і аристократичною витонченістю. Це дійсно вальсуюча столиця. Як великосвітська пані з чудовими манерами, Відень нікуди не квапиться, і тому дуже пощастило усім дітям, що вчителі дали змогу насолодитися містом самостійно. Не кожен би наважився дати волю учням в іншій країні. Завдяки вільному часу кожен отримав безліч незабутніх вражень.

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Привіт, Європо!!!

Схожі публікації

День вишиванки

#День_вишиванки у Радивилівському ліцеї №1 пройшов творчо, пізнавально, активно.

Всеукраїнський конкурс «Я – журналіст!»

15 травня 2024 року в Рівненській ОВА відбулося нагородження лауреатів XІV-го Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я – журналіст». Цьогоріч учасниками конкурсу стали 846 учнів