Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Відкривай Україну.

Ми, члени команди «РадоDrive» Радивилівського навчально-виховного комплексу «Школа№1-гімназія», є учасниками Всеукраїнського мегапроекту «Відкривай Україну». Нещодавно нами завершено роботу над загальноміським проектом, що стало гідним подарунком місту з нагоди 453 річниці з дня його заснування. Було здійснено першу спробу ознакування найцікавіших історико-архітектурних об’єктів Радивилова із встановленням відповідних вказівників.
Цьому передувала велика робота, зокрема, пошук та дослідження інформації про 24 об’єкти історико-культурної спадщини міста.
Насамперед, ми зустрілися з головою Радивилівської об’єднаної територіальної громади, мером міста Карапетяном Миколою Аракеловичем. Цікаво було спілкуватися з почесним членом національної спілки краєзнавців, членом національної спілки журналістів України, редактором Вікіпедії Ящуком Володимиром Івановичем. Свою допомогу нам надали засновник Радивилівської організації спілки ветеранів Афганістану Ярмусь Василь Дмитрович, «Центру дослідження і відродження Волині» – Дзьобак Володимир Васильович, працівники районного історичного музею та районної бібліотеки.
27 травня проект було презентовано жителям та гостям міста під час святкових урочистостей з нагоди Дня Радивилова.
Задля розвитку туристичної привабливості міста дизайн туристичних вказівників розроблено українською та англійською мовами. А родзинкою нашого вказівника є розроблений нами QR-код кожного об’єкту. Цьому нас навчив вчитель інформатики Карпало Назар Ярославович. За допомогою зчитаного QR-кода кожен житель міста може потрапити на сайт Радивилівського НВК «Школа №1-гімназія», на якому створений розділ «Відкривай Радивилів», та дізнатися багато цікавої інформації про історію створення кожного з об’єктів. Отож, якщо ви знаходитесь біля одного із вказівників, які нещодавно з’явились у місті, і зацікавились історією об’єкта, візьміть мобільний телефон з камерою , запустіть програму для сканування коду, наведіть об’єктив камери на код та отримайте інформацію, яка вас цікавить.
Історико-культурні пам’ятки міста – це гордість для нас, радивилівців, та привід для презентації культури нашого краю не тільки в нашому районі, а й по всій Україні. Встановлення QR-коду – це чергова сходинка при входженні в європейську культуру, що сприяє подальшому розвитку внутрішнього та зовнішнього міжнародного туризму.
Ми будемо поступово, але впевнено розвивати Радивилів, будувати своє місто для радивилівчан, пам’ятаючи при цьому, що маємо обов’язок перед світом – берегти скарб, який отримали від своїх попередників.

Схожі публікації

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024#STEMвесна2024 Незвичайний урок англійської мови відбувся у 10в класі під орудою учительки Руслани Діковської з теми «Vertical Farming (Вертикальне фермерство)», під час якого учні, об’єднавшись

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 В рамках STEAM-тижня «We learn, explore, experiment. Equipment» здобувачі освіти 8-х класів працювали над проєктом «Моя Періодична система». Восьмикласники презентували власноруч створену ілюстровану

STEMвесна2024

#STEMтиждень_spring2024 #STEMвесна2024 Принципи STEM-освіти успішно використовуються в математиці. Такий підхід до навчання розвиває логічне та математичне мислення, наукове розуміння сучасних освітній технологій у дітей. Сучасні