Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

День української писемності

Ну що б, здавалося слова…
Слова та голос- більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!… (Т.Г.Шевченко)
Кожного року 9 листопада відзначається День української писемності та мови на честь Преподобного Нестора Літописця. Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження, це почуття, які допомагають нам виразити любов і турботу про рідних та друзів, це душа,що випромінює життєву силу, це невичерпне джерело, звідки ми черпаємо наснагу, знання і прагнення осягнути всесвіт.Серед різнобарв’я мов, ніби запашна квітка, оселилася українська. Наш народ створював свою мову віками, плекав і розвивав її багатства, саме тому у календарі кожного українця є справжнє свято – День української писемності та мови.
Долучилися до відзначення свята і учні початкової школи. Протягом тижня молодші школярі мали змогу переглянути тематичну виставку літератури “Збережемо наш скарб – рідну мову” у шкільній бібліотеці та взяти участь у мовознавчій вікторині «Мовний етикет». Учні 3-х класів взяли участь у конкурсі на кращу стінгазету «Наша мова барвінкова». З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу учні 2-4 класів взяли участь у XVII Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Другокласники під час Тижня провели інтегрований урок: індивідуальне заняття та годину спілкування. З учнями 2-А класу (вчитель Валентюк М.Г.) було проведено мовну вікторину «Знай. Люби. Бережи » .
На інтегрованому уроці, мандруючи стежиною «Наша мова – солов”їна», учні 2-Б класу (вчитель Куленич Р.В.) відгадували кросворд про мову, розказували вірші , провели вікторину «Багатство рідної мови». Учні 2-В класу (вчитель Олексієвець О.І.) доповнили годину спілкування математичним заняттям. Тому на уроці «Наша мова – солов”їна. Геометричні фігури та головоломки» школярі поєднали знання з математики із дослідженням цікавинок української мови. Учні складали та визначали геометричні фігури та одночасно дізнались, як ще називають нашу мову (калинова, барвінкова, багата та ін.)
Цікавими для дітей були робота в групах, відгадування кросворда та інші завдання. Учні 4-х класів взяли участь у конкурсі юних мовознавців.
Під час гри учні доповнювали прислів’я, відгадували загадки,добирали синоніми до слів, читали власні вірші про українську мову.

День української писемності

День української писемності

День української писемності

День української писемності

День української писемності

Схожі публікації

Вітаємо юнацьку команду баскетболістів

Щиро вітаємо юнацьку команду баскетболістів нашого ліцею, які стали переможцями ІІІ зонального етапу змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” та їх тренера Коханця Віктора Анатолійовича.Бажаємо надалі