Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Некрополь Радивилова

Наближається знаменна дата 450-річчя від дня заснування Радивилова. Учні Радивилівського НВК «Школа№1-гімназія» провели масштабну роботу з вивчення його історії,природи,ознайомилися з життєвим і творчим шляхом людей,які зробили вагомий внесок у розбудову рідного міста. Учні 10-Б класу підготували екскурсійні маршрути : «Історія і сучасність», «Сліди воєнних літ на нашій землі», «Некрополь Радивилова», «Екологічними стежками», «Літературна карта Радивилова».
28 травня десятикласники Стецюк Тарас,Вишницький Назар,Казьмірук Олег,Таборовський Андрій та Юсюк Наталія провели екскурсію для учнів 6-А класу по рідному місту. Розпочали екскурсійний тур від нашого навчального закладу. Тарас Стецюк ознайомив учнів з історією рідного міста від початку 16 століття. Діти слухали легенди про заснування населеного пункту під загадковою назвою Червонопіль,про історію доби Речі Посполитої,про той період,коли містечко знаходилось на кордоні Російської та Австро-Угорської імперій. Дізнались про буремні події ХХ століття,які прокотились нашим краєм.
Вишницький Назар емоційно розповів про історичне минуле залізничної станції,про зупинки на цій землі знаменитого Оноре де Бальзака,Лесю Українку,Михайла Драгоманова. Таборовський Андрій цікаво оповів історію духовних святинь нашого міста –храму Різдва Пресвятої Богородиці,каплички Марії Магдалини,храму Олександра Невського і Воскресіння Господнього. Гордо звучала розповідь Олега Казьмірчука про сучасне місто,його вулиці. Екскурсанти зупинились на Меморіалі слави,вийшли з автобуса,щоб вшанувати пам’ять тих,хто ціною власного життя виборов мир на нашій землі. Наталя Юсюк зворушливо розповіла про героїчну боротьбу наших земляків і захисників рідної землі під час І і ІІ світової війн.
Ідучи вулицями Радивилова,слухаючи цікаві оповіді,ще більше захоплюєшся рідним містом,його чудовими людьми.
Завершилась екскурсія біля НВК «Школа№1-гімназія» ,де Назар Вишницький розпові історію побудови школи,про її випускників,висловив впевненість,що нинішні її учні будуть гідними своїх попередників.

Некрополь Радивилова

Некрополь Радивилова

Схожі публікації

Вітаємо юнацьку команду баскетболістів

Щиро вітаємо юнацьку команду баскетболістів нашого ліцею, які стали переможцями ІІІ зонального етапу змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” та їх тренера Коханця Віктора Анатолійовича.Бажаємо надалі