Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

Осінній вернісаж

З нагоди Всеукраїнського дня художника в Радивилівському НВК «Школа №1-гімназія» експонується виставка творчих робіт «Осінній вернісаж», підготовлена вчителями образотворчого мистецтва та юними художниками.
На виставці представлені живописні та графічні роботи Аліни та Ірини Бабич (10-А кл.), Шуст Ірини і Білецької Ольги (8-Б кл.) та Семенюк Яни (9-А кл.).
Юні майстри пензля готувалися до виставки заздалегідь, працюючи на пленері та малюючи ескізи і начерки своїх майбутніх робіт.
Різноманітні жанри та тематику у своїх творчих працях демонструють Аліна та Ірина Бабичі – пейзаж, натюрморти, побутові замальовки, силуетна графіка (14 робіт).Приємно, що юні художниці працюють на великому форматі (всі роботи формату А-2), вміло використовують для певних сюжетів відповідний колорит, надаючи перевагу теплим або холодним кольорам. Виразними є роботи «Натюрморт з квітами», «Осінні мотиви», «Дощовий день», «Вечір. Захід сонця», декоративні та силуетні графічні композиції.
Досить виразними є два чорно-білі портрети автора Семенюк Яни, виконані контрастними насиченими тонами.
Привертають увагу роботи великого розміру (формат А-1) «Подих моря» Білецької Ольги та «Літня симфонія» Шуст Ірини. Робота «Подих моря» виділяється локальними кольорами, вдалим контрастом кількох планів, доброю технікою.
У «Літній симфонії» Шуст Ірина сміливо і цікаво будує багатопланову композицію з багатьма сюжетними лініями, які взаємно переплітаючись, органічно утворюють одне ціле.
Тут ми бачимо і жанрові сценки збору першого урожаю та святкового відпочинку, і фрагменти рослинного та тваринного макросвіту, в центрі якого – ліричний портрет замріяної красуні у фантастичному, з чудових польових квітів, капелюшку.
Також необхідно відзначити, що юні художники школи приймають активну участь у різноманітних районних, обласних та всеукраїнських тематичних конкурсах і виставках дитячої художньої творчості, неодноразово здобуваючи призові місця і відзнаки. Так, на початку жовтня, учениця 9-В класу Круглик Марійка здобула перемогу в обласному турі Всеукраїнського конкурсу учнівської художньої творчості «Я хочу жити у якісному світі» у номінації «Плакат». Її робота «Надайте перевагу свіжим продуктам, овочам і фруктам!» у фінальному етапі конкурсу, який відбудеться в листопаді у Києві, представлятиме Рівненську область.
Без сумніву, яскрава та оригінальна виставка художніх робіт «Осінній салон» не залишить глядачів байдужими і сприятиме подальшому художньо-естетичному розвитку учнів школи.
Боярчук В.П., вчитель образотворчого мистецтва

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Осінній вернісаж

Схожі публікації

Вітаємо юнацьку команду баскетболістів

Щиро вітаємо юнацьку команду баскетболістів нашого ліцею, які стали переможцями ІІІ зонального етапу змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” та їх тренера Коханця Віктора Анатолійовича.Бажаємо надалі