Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Радивилівський ліцей N°1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

logo

06.02.2012

Основи безпеки в Інтернеті для дітей.

06.02.2012
06.02.2012
У цьому розділі діти та молодь можуть ознайомитися з питаннями інформаційної безпеки, причитавши історії-комікси. На додаток до відомостей про інформаційну безпеку ці історії містять завдання та теми для розгляду.
Учні можуть ознайомитися з історіями самостійно, у маленьких групах, або під керівництвом вчителя. Історії призначено для різних вікових груп, але їх можна використовувати також залежно від рівня навичок учнів.
Історії для дітей 7—10 років
1. Безмежний ліс — історія про дев’ятирічного Миколку, який вчиться користуватися комп’ютером та електронною поштою. Читачі дізнаються про те, що таке Інтернет і що в ньому можна робити. Крім того, в історії розповідається про те, що в Інтернеті є речі, від яких слід захиститися.
2. Нові друзі Ганнусі — це продовження історії «Безмежний ліс». Головною героїнею є двоюрідна сестра Миколки, Ганнуся. В історії йдеться про публічний характер Інтернету, етикет в Інтернеті, публікацію зображень та авторські права.
Історії для дітей 11—14 років
1. Римська група — розпочинається з того, що Ема, яка є членом шкільного театрального гуртка, отримує сценарій він невідомого друга з чату. В історії порушуються питання авторських прав, захисту комп’ютера та значення паролів.
2. Плутанина та інциденти — цей розділ містить короткі оповідання, в яких йдеться про достовірність інформації в Інтернеті, відповідальність, пов’язану з публікацією фотографій та текстів, а також про зустрічі з людьми в Інтернеті та про однорангові (P2P) мережі в Інтернеті.
3.Пошуки втікача — історія для дітей 11–14 років Анімаційна історія про те, як Михайло і його кіт призвичаїлися до нового дому та нової школи. Тема цієї історії — як познайомитися з друзями та як уникнути можливого залякування як у школі так і в мережі Інтернет. У програму входять вправи та контрольні завдання.
Основи безпеки в Інтернеті для підлітків 15 — 18 років
Для підлітків є розповсюдженим той факт, що інколи вони переживають періоди низької самооцінки, шукають підтримки від своїх друзів та менше бажають виправдовувати очікування своїх батьків. Старші підлітки мають потребу ототожнювати себе з якоюсь групою, та бажають незалежності, й вони схильні порівнювати цінності своєї сім’ї та своїх товаришів. У старшому підлітковому віці діти є більш зрілими та готові взаємодіяти зі світом на інтелектуальному рівні. Загалом підлітки відкриті новим ідеям, але їм бракує життєвого досвіду для того, щоб оцінювати себе. Важливо, щоб батьки продовжували відігравати активну роль у контролі використання дітьми Internet.
Для батьків
Вітаємо! Ці сторінки містять оновлену інформацію про те, як ви можете зробити Інтернет більш безпечним для дітей.
Кількість комп’ютерів, для яких встановлюється з’єднання з мережею Інтернет, зростає кожного дня. Водночас як серед корпоративних, так і серед домашніх користувачів дедалі поширенішим стає підключення до високошвидкісних каналів. Це означає, що все більше дітей отримують можливість працювати в Інтернеті, а отже, надзвичайно актуальною стає проблема безпеки наших дітей у Всесвітній мережі. Оскільки від самого початку мережа Інтернет розвивалася неконтрольовано, тепер у ній міститься величезний обсяг інформації, серед якої багато небезпечної. У зв’язку з цим, а також тому, що вік, в якому людина починає працювати з Інтернетом, стає дедалі молодшим, постає проблема захисту дітей. А хто їм у цьому допоможе, як не їхні батьки?
Батькам
Перевірте свої знання з інформаційної безпеки, відповівши на наведені нижче запитання.
Контрольні запитання
Контрольні запитання

Схожі публікації

День вишиванки

#День_вишиванки у Радивилівському ліцеї №1 пройшов творчо, пізнавально, активно.

Всеукраїнський конкурс «Я – журналіст!»

15 травня 2024 року в Рівненській ОВА відбулося нагородження лауреатів XІV-го Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я – журналіст». Цьогоріч учасниками конкурсу стали 846 учнів